ВПІЗНАЙТЕ СВОЮ ДИТИНУ



1.Природничий інтелект
Визначає здатність людини відчувати тварин і рослин. Ця здатність вважалася даром в нашому еволюційному минулому. Великі первісні мисливці і збирачі володіли цим даром. Зараз цей тип інтелекту продовжує відігравати важливу роль в деяких галузях і без нього неможливо стати професійним ботаніком або агрономом. Сучасне суспільство вже звичайно мало зацікавлене в цьому типі, тому що ми все більше віддаляємося від природи.

2. Музичний інтелект
Музичний інтелект - це здатність розрізняти крок, ритм, тембр і тон. Цей тип інтелекту дозволяє нам відчувати, створювати, відтворювати музику. Без нього не змогли б композитори, диригенти, музиканти, вокалісти та слухачі з тонким слухом. Цікаво, що тільки музичний інтелект + схильність до математики може народити таких людей як барабанщики. Вони, як правило, дуже добре фільтрують зовнішній звук і мають добре і швидко рахувати.



3. Логіко-математичний інтелект
Логіко-математичний інтелект допогагає вирішувати складні математичні і логічні задачі. Логічний інтелект, як правило, добре розвинений у математиків, вчених і детективів. Молоді люди з цим типом інтелекту не схильні до спілкування, зазвичай вони замкнуті. Їм цікавіші цифри, експерименти і логічні задачки.

4. Екзистенціальний інтелект
Інтелект, який потенційно допомагає індивідуму в боротьбі з глибокими питаннями людського існування. Наприклад, такі люди можу висунути нові теорії про сенс життя, можливості безсмертя і як люди з'явилися на планеті Земля.



5. Міжособистісний інтелект Міжособистісний інтелект - це здатність розуміти і ефективно взаємодіяти з іншими людьми. Вона включає в себе ефективні вербальні та невербальні комунікації, можливість швидко помічати різницю між людьми. Також ці люди мають добре відчувати настрій і темперамент інших. Вчителі, соціальні працівники, актори та політики за визначенням повинні володіти цим типом інтелекту, але ... Молоді люди з розвиненим міжособистісним інтелектом часто стають лідерами серед своїх однолітків, не тому що вони сильніші, а тому що з ними цікаво спілкуватися, і, здається, що вони розуміють почуття кожного.



6. Тілесно-кінестетичний інтелект
Тілесно-кінестетичний інтелект - це здатність маніпулювати фізичними об'єктами і використовувати різні фізіологічні навички. Такі люди добре орієнтуються в часі і просторі. Спортсмени, танцюристи, хірурги повинні володіти добре розвиненим тілесно-кінестетическим інтелектом.



7. Лінгвістичний інтелект
Лінгвістичний інтелект - це здатність мислити і чітко інтерпретувати свої думки, навіть дуже складні, в зрозумілі для всіх слова. Лінгвістичний інтелект важливий для поетів, письменників, журналістів та громадських діячів.
Молоді люди з таким інтелектом люблять писати, читати, розповідати історії і розгадувати кросворди.

8. Особистісний інтелект
Особистісний інтелект - це здатність розуміти себе, а також свої думки і почуття, і використовувати ці знання в процесі планування життя. Цей тип інтелекту дозволяє людині тверезо оцінювати свої можливості і планувати витрати грамотно. Очевидно, що такі люди хороші психологи. Але при цьому ці люди можуть бути дуже сором'язливими.



9. Просторовий інтелект
Просторовий інтелект - це здатність мислити в трьох вимірах. Такі люди, добре усвідомлюють місце, подумки можуть уявити, що їх чекає за рогом. Вони з легкістю згадують картину, саме картину, того місця, про яке їх питають чи про який вони згадують в даний момент. Моряки, льотчики, скульптори, художники і архітектори - носії розвиненого просторового інтелекту. Люди з таким інтелектом люблять лабіринти і пазли. Вони можуть годинами сидіти за малюнком.


Немає коментарів:

Дописати коментар